v.43

Denna vecka har vi börjat tänka på vårt eget gymnasiearbete och fått gudning angående att skriva en disposition. Jag och Rebecka ska skriva om Anders Behring Breivik, och fokusera på straffen. Det ska bli kul att komma igång "på riktigt"! 

v. 42

Denhär veckan har jag fortsatt arbeta med minigymnasiearbetet. Jag har skrivit om prostitutionens bakgrund och vilket resultat jag hittat som svarar på min fråga angående lagarna. Det har gått bra och det har varit en utmanande, men intressant uppgift! Det svåraste har varit att referera så pass ofta. 
 
Jag har lärt mig hur och varför lagen togs fram samt fått analysera kring detta. Överlag har det gått bra! 

v.41

Denna vecka har vi påbörjat ett minigymnasiearbete som ska handla om prostitution. Vi har fått välja en fråga och börjat skriva om bakgrunden till prostitution. Det är både svårt och intressant. 
Jag ska skriva om vilka lagar det finns angående prostitution, det tycker jag är ett viktigt ämne som samtidigt är intressant! Jag har kommit en bit på vägen, så jag hoppas att jag ska bli klar tills nästa vecka! Då ska jag vara lite mer effektiv och inte skratta så mycket...
 
Jag lär mig nya saker hela tiden när man läser texterna och även vår intervju vi gjorde förra veckan. 
 
Det har varit lite svårt att komma igång, men nu känns det okej. Det är lite svårt att referera så ofta också. 
 

v.40

Denna vecka har vi arbetat med frågor ang. prostitution. Vi har fått intervjua Karin som arbetar på prostitutionsenheten via FaceTime. Det var intressant och jag lärde mig väldigt mycket. 
 
Jag har lärt mig hur vanligt det är med prostitution och även fått lite siffror om hur många det verkligen är. När vi hörde intervjuerna med "Maggie" och "Torsken" så blev jag helt chockad. Hur enkelt man kan falla dit och vilka skäl hon hade. Jag blev chockad när jag hörde torsken som ville träffa en 14-årig flicka. Det är helt sjukt, speciellt med tanke på att han hade egna barn. Det är sorgligt att det finns sådana människor i världen. 
 
Ibland var det svårt att höra vad Karin sa samtidigt som man antecknade, men för det mesta gick det bra!
 
Till nästa gång ska vi börja med ett minigymnasiearbete, det ska bli spännande!